Încet, dar sigur şi solemn…

Blogul unui îndrăgostit de Basarabia

Noua Dreapta Basarabia a organizat marşul omagial Ion şi Doina Aldea-Teodorovici prin Codrii Moldovei

with one comment

La 30 octombrie 2010, „pentru a comemora cei 18 ani de la moartea lui Ion şi a Doinei Teodorovici, asociaţia Noua Dreapta, împreună cu un grup de simpatizanţi, a organizat un marş omagial în raionul Călăraşi, în aria rezervaţiei „Plaiul Fagului”. Traseul a unit la capete localităţile Bahmut şi Temeleuţi, distanţa parcursă de tinerii militanţi măsurând mult peste 20 km.
hkjjk

În marş

Dealurile înalte, urcuşurile abrupte, potecile neumblate, peisajele sălbatice şi ritmul constant al marşului – toate au constitut un examen de rezistenţă pentru participanţi

kjhkj

prin ţara natală

Întretăiat arareori de popasuri şi cântece sau rugăciuni, marşul a finalizat într-o deosebită atmosferă camaraderească chiar în apropiere de izvoarele râului Bâc, loc unde se înalţă şi un monument în cinstea celui ce avea să devină un simbol al muzicii soţilor Aldea-Teodorovici – Mihai Eminescu.

hjhjhg

puternici ca stejarul secular

Închinând întreaga zi memoriei celor doi fruntaşi ai trezirii naţionale din Basarabia, membrii Noii Drepte au mers şi la biserica satului Temeleuţi, unde preotul din localitate a oficiat o slujbă de pomenire pentru sufletele lui Ion şi Doina Aldea-Teodorovici”.

lkjkjjk

Înainte de toate – CREDINŢA

„Întoarcerea la Chişinău s-a realizat în compania cântecului şi a voii bune, fără însă a uita că, de cei care au fost adevăraţi apostoli ai crezului nostru, trebuie nu doar să ne amintim ocazional, ci să-i păstrăm veşnic în memorie şi suflete”.

Sursa: www_nouadreapta_md

Reclame

Written by sergiuantonescu

noiembrie 8, 2010 la 1:30 pm

Publicat în Uncategorized

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Prin plaiul fagului gindasi rumini nau si cauta aceste locuri sun Moldovenesti in veacuri .dar voi gindashi de colorado futetzio in rominia si nu ne spurcati cu flagul vostru melegurile mele.p.s dar daca vreti sa fiti fasisti neo de dreapta mai bine luptati inpotriva voastra!inter fasistilor va batem data vietoare precis daca mai calcati pe aici

    Valsecaev

    decembrie 23, 2010 at 11:54 am


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: